05.02.2025

Adana ve Hatay'da sofradan eksik olmuyor: Saatlerce odun ateşinde kaynıyor

Admin
27.01.2025
4 görüntülenme
Adana ve Hatay'da sofradan eksik olmuyor: Saatlerce odun ateşinde kaynıyor

Kışın Adana ve Hatay'da sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kabak tatlısı imece usulü kazanlarda yapılıyor. Odun ateşinde kazanda kabakları yaklaşık 5 saat kaynatılıyor.

Adana ve Hatay'da sofradan eksik olmuyor: Saatlerce odun ateşinde kaynıyor
Adana'nın Kozan ilçesinde kadınlar, bahçede imece usulü kazanlarda kabak tatlısı yaptı.
Adana ve Hatay'da sofradan eksik olmuyor: Saatlerce odun ateşinde kaynıyor
Kışın Adana ve Hatay bölgesinde sofraların vazgeçilmezi olan kabak tatlısı için Kozan'da kadınlar imece usulü hazırladıkları bal kabakları için kazan başında mesai yaptı.
Adana ve Hatay'da sofradan eksik olmuyor: Saatlerce odun ateşinde kaynıyor
Bal kabaklarını bir gün önceden küçük küçük kesen kadınlar ardından çıtır olması için bir gün söndürülmüş kireçte bekletti.
Adana ve Hatay'da sofradan eksik olmuyor: Saatlerce odun ateşinde kaynıyor
Kadınlar odun ateşinde kazanda kabakları yaklaşık 5 saat kaynattıktan sonra sofralara muhteşem bir tatlı sunuyor.
Adana ve Hatay'da sofradan eksik olmuyor: Saatlerce odun ateşinde kaynıyor
Kabak tatlısı yapan Ayşe Ayhan, "Lezzeti vazgeçilmez olsa da mesaisi zor bir tatlı. Biz yaklaşık 30 kilo kabağı bir gün önce imece usulü kestik dilimledik.
Adana ve Hatay'da sofradan eksik olmuyor: Saatlerce odun ateşinde kaynıyor
Bir gün sönmüş kireçte beklettik. Kireçte bekletmemizin nedeni çıtır kıvama ulaşması.
Adana ve Hatay'da sofradan eksik olmuyor: Saatlerce odun ateşinde kaynıyor
Saatlerce odun ateşinde kaynıyor. Kış boyu yemeklerde, çayın yanında bölgemizde sık kullanılan bir lezzet" diye konuştu.